fbpx

Inductie fornuizen

Sorteren op

Uw selectie wordt aangepast... Even geduld alstublieft.

Met een inductie fornuis kookt u niet op gas, maar op elektriciteit. De verwarmingselementen van het fornuis bevinden zich onder een glasplaat. Dit geeft een rustige en vooral strakke uitstraling aan uw keuken. De glasplaat maakt u bovendien gemakkelijk schoon. Benieuwd naar welke inductie fornuizen we allemaal hebben? Bekijk ons aanbod online of kom langs in onze showroom in Kampen.

Voordelen van een inductiefornuis

Een inductie fornuis heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere soorten fornuizen. Van inductiekoken is bijvoorbeeld algemeen bekend dat het een efficiënte manier is om uw maaltijden te bereiden. De kookzone is namelijk afgestemd op het verwarmen van de bodem van de pannen, waardoor er geen warmte verloren gaat, zoals bij gas. De platen zijn bovendien snel op de gewenste temperatuur. En dat is dan weer een voordeel ten opzichte van de keramische kookplaat.

Verschillende maten fornuizen

Voor het bereiden van een complete maaltijd wilt u een fornuis hebben waar u al uw pannen op zet. De afmetingen van een inductie fornuis variëren van 60 tot 90 centimeter breedte. Afhankelijk van de ruimte die u heeft, kiest u een passend model. Wat u daarbij in overweging neemt, is tevens de indeling van de kookzones.

Kookt u regelmatig met een grote wok of een braadslee? In dat geval is het handig om een breder fornuis te hebben waar de kookzones bijvoorbeeld aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Dan profiteert u van een aaneengesloten kookzone die ook uw grootste pannen eenvoudig verwarmt.

Inductie fornuis inclusief oven

Voor al uw ovengerechten maakt u gebruik van de ingebouwde oven in het inductiefornuis. Ook hierbij is er keuze uit diverse modellen. Dit kan een enkele multifunctionele oven zijn met een aantal niveaus om uw bakplaten in te plaatsen. Bent u op zoek naar een fornuis dat behalve een heteluchtoven ook een aparte grilloven heeft? Dan kijkt u naar een inductie fornuis met meerdere, apart ingebouwde ovens.

Veilig koken met een inductie fornuis

Met een inductiefornuis bent u minder tijd kwijt aan wachten tot de kookzones op de juiste temperatuur zijn. Om het kookproces extra te ondersteunen, zijn sommige fornuizen voorzien van een zogeheten boosterfunctie bij de kookzones. Hierbij hoeft u niet bang te zijn voor oververhitting, want daarvoor is een veiligheidsstop ingebouwd.

Een andere beveiliging die ingebouwd is, is de kinderbeveiliging. Deze functie zorgt ervoor dat de kookzones niet onbedoeld aangezet worden als er geen pannen op het fornuis staan.

Een stijlvol inductie fornuis in de keuken

De inductiefornuizen hebben minimaal vier kookzones in verschillende groottes. Zo kiest u een passende kookzone voor zowel kleine als grotere pannen. Doordat er geen uitstekende branders op het fornuis aanwezig zijn, heeft u een rustig aanblik van uw keukenblad. De inductiefornuizen hebben over het algemeen een zwarte glasplaat. Het fornuis past daarom in een stijlvolle, moderne inrichting.

Voor de bediening van het inductie fornuis heeft u de keuze uit tiptoetsen die zich op de kookplaat bevinden. Het is ook mogelijk dat het bedieningspaneel zich aan de voorzijde van het fornuis bevindt.

Contact opnemen met De Hanze Witgoed

Heeft u vragen over een van onze inductie fornuizen? U bent van harte welkom in onze showroom in Kampen of neem contact met ons op via 038-8536773 of info@dehanzewitgoed.nl. We denken graag met u mee

Contactgegevens

De Hanze Witgoed
Dieselstraat 11
8263 AE Kampen
T: 038-8536773
E: info@dehanzewitgoed.nl

Openingstijden

Maandag: 10:00 – 18:00 uur
Dinsdag: 10:00 – 18:00 uur
Woensdag: 10:00 – 18:00 uur
Donderdag: 10:00 – 18:00 uur
Vrijdag: 10:00 – 18:00 uur
Zaterdag: 09:00 – 17:00 uur
Zondag: gesloten

Winkelwagen
Scroll naar boven